Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç helvası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg havuç 12;
- 6 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 1,5 litre süt 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı süt tozu 1;
- 4-5 adet kakule 1;
- Kuru üzüm 1.
Yapılışı:
- Havuçları soyup rendeleyin, altı kalın bir tavada tereyağının yarısıyla beş dakika kavurun 1.
- Sütü ekleyip ara ara karıştırarak pişirin 1.
- Havuçlar sütü tamamen çekip kuruduktan sonra şekeri ilave edin 1.
- Kalan tereyağını ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
- Süt tozunu ilave edip birkaç dakika daha pişirin 1.
- En son dövülmüş kakule ekleyip, bir dakika daha pişirip servis tabağına alın 1.
- Kuru üzüm ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: