Haşhaş ezmesi ile açma yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ılık su; 1 paket kuru maya; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 4,5 su bardağı un; 1 yemek kaşığı haşhaş; 1 kahve fincanı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Ilık su, maya ve şekeri karıştırın. 2. Azar azar unu ilave edip yoğurun. 3. Yarım saat dinlendirin. 4. Haşhaş ve yağı karıştırın. 5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elips şeklinde açın. 6. Üzerine haşhaşı sürün ve yol yol çizikler atın. 7. Sıkıca rulo yapıp açma formunu verin. 8. Fırın tepsisine dizin. 9. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. 10. 180 derecede 30 dakika pişirin. Alternatif bir tarif için: 1 paket instant maya; 2 su bardağı ılık süt; 3 çorba kaşığı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı su; 2 tatlı kaşığı tuz; 2 adet yumurta (akı içine, sarıları üzerine sürülecek); Aldığı kadar un (yaklaşık 8-10 su bardağı). İç harcı için: 1 kase haşhaş ezmesi; Yarım çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Sıvı yağ, süt, su, şeker ve tuzu ocakta parmağı yakmayacak şekilde ılıtın. 2. Yoğurma kabına yumurta akını alın. 3. Üzerine ılıttığınız karışımı ekleyin. 4. Unun bir kısmını ekleyip instant mayayı da üzerine ekleyin ve karıştırın. 5. Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek 10 dakika yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin. 6. Hamurun üzerini örtüp 45-50 dakika mayalanmaya bırakın. 7. Haşhaş ezmesi ile sıvı yağı iyice karıştırın. 8