Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"En iyi sos" kavramı kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, dünya mutfağında en iyi soslar arasında şunlar sayılabilir:
- Mole Sos 2. Meksika mutfağından bir sos, acı biber, sebze, meyve, baharat, tohum ve kuruyemişlerle hazırlanır 2.
- Marinara Sos 24. Domates, zeytinyağı, soğan, sarımsak ve otlarla yapılan İtalyan sosu 24.
- Sambal Sos 2. Endonezya mutfağına özgü, karides ezmesi, sarımsak, zencefil, palmiye şekeri, yeşil soğan ve limon suyuyla acı biberin karıştırılmasıyla elde edilen sos 2.
- Pesto Genovese 2. Fesleğen, çam fıstığı, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan İtalyan sosu 2.
- Hollandez Sos 12. Yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyu karışımından oluşan Fransız sosu 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: