Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kan şekerini yükseltmeyen meyveler genellikle düşük glisemik indeks (GI) değerine sahip meyvelerdir 14. İşte bazı örnekler:
- Çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini gibi orman meyveleri 14. Bu meyveler lif, vitamin C ve antioksidan açısından zengindir 4.
- Elma ve armut 14. Posalı yapıları sayesinde tok tutar ve kan şekerini kontrollü yükseltirler 4.
- Turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt, limon) 4. Yüksek lif içerikleriyle öne çıkarlar 4.
- Kiraz ve erik 4. Düşük glisemik indekse sahiptirler ve lif ile antioksidan içerirler 4.
Ayrıca, avokado da şeker oranı çok düşük (fruktoz içeriği neredeyse yok denecek kadar az) ve glisemik indeksi ihmal edilebilecek kadar düşük bir meyvedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: