Buradasın
Hangi pişmiş tavuklar sağlıklı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağlıklı pişmiş tavuklar için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Haşlama: Yağ kullanılmadığı için en sağlıklı pişirme yöntemidir 14.
- Izgara: Marine edilerek yapılan ızgara tavuk, yüksek ısıya maruz kalmadığı sürece sağlıklıdır 13.
- Fırında Pişirme: Tavuğun iç sıcaklığı 72 dereceye ulaştığında pişer ve fırında pişirmek, yağ kullanmadan sağlıklı bir seçenektir 15.
- Sote: Tavuğu sebzelerle birlikte sotelemek, az yağ kullanarak besleyici bir yemek hazırlar 13.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: