Buradasın
Bütün tavuk alırken nelere dikkat edilmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bütün tavuk alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Tazelik: Tavuğun derisinin açık renkli ve nemli olması tazeliğini gösterir 12. Göğüs eti dolgun ve göğüs kemiği esnek olmalıdır 1.
- Ambalaj ve Marka: Bilindik bir marka ve ambalajlı tavuk tercih edilmelidir 12.
- Saklama Koşulları: Ürünün sergilendiği dolabın soğukta muhafaza edilip edilmediğine dikkat edilmelidir 12. Soğuk zincir kırılmamış olmalıdır 2.
- Son Tüketim Tarihi: Son kullanma tarihine dikkat edilmeli ve tarihi geçmiş tavuklar alınmamalıdır 12.
- Alışveriş Sırası: Alışverişin sonunda tavuk alınmalı ve eve gelindiğinde hemen buzdolabına konulmalıdır 12.
- Çözünmüş Tavuk: Çözünmüş tavuğu tekrar dondurmamak gerekir, hemen pişirilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: