Buradasın
Bütün tavuk alırken nelere dikkat edilmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bütün tavuk alırken dikkat edilmesi gerekenler:
- Ambalaj ve Markalaşma: Ürün mutlaka markalı ve ambalajlı olmalıdır 5.
- Son Kullanım Tarihi (STT): Tavuğun güvenle tüketilebileceği son tarih kontrol edilmelidir 24. STT geçmiş ürünler alınmamalıdır 24.
- Renk ve Görünüm: Taze tavuğun rengi soluk pembemsi veya hafif sarımsı olup, her yerde homojen olmalıdır 2. Gri veya yeşile dönük renk değişiklikleri bozulmaya işaret eder 24.
- Koku: Taze tavuğun çok hafif bir kokusu vardır, belirgin bir koku yoksa veya ekşi, amonyak benzeri bir koku varsa tavuk bozulmuştur 24.
- Doku: Yüzeyi nemli olmalı, ancak sümüksü veya yapışkan olmamalıdır 24.
- Soğuk Zincir: Ürünün satış noktalarına hangi koşullarda ulaştırıldığı ve satıldığı yerdeki saklama koşulları önemlidir 1.
Ayrıca, günlük kesilen tavuklar tercih edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: