Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aroması daha fazla olan peynirlerden bazıları şunlardır:
- Ezine peyniri 2. Yoğun aroması ve tuzlu lezzetiyle keçi, koyun ve inek sütünden yapılan çeşitleri bulunur 2.
- Çeçil peyniri 2. Normal peynir anlayışından biraz farklı olarak tel tel yapılır ve oldukça tuzludur 2.
- Van otlu peyniri 2. İçerisinde farklı taze otları barındıran peynir, koyun sütünden yapılır ve oldukça aromatik bir lezzete sahiptir 2.
- Mihaliç peyniri 2. Sert ve tuzlu peynir sınıfına giren bir peynir çeşididir, özellikle bol delikli olan cinsleri daha lezzetli olarak kabul edilir 2.
- Tulum peyniri 2. Aroma olarak yüksek peynirlerden biridir 2.
Peynirlerin aroması, kullanılan sütün tipine ve olgunlaşma süresine göre değişkenlik gösterir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: