Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Daha az zararlı et olarak tavuk eti ve yağsız dana eti öne çıkmaktadır.
- Tavuk eti: Daha yağsız ve ekonomik bir seçenektir. Düzenli tüketimi kemik sağlığını güçlendirir, iştahı azaltır ve kas kütlesi oluşumuna yardımcı olur 24.
- Yağsız dana eti: Bağırsak mikrobiyomunu olumlu yönde etkileyebilir, iltihaplanmayı ve hastalıkları önleyebilir 1.
İşlenmiş etler (salam, pastırma, sucuk) ise en büyük riske sahip et türleri arasında yer alır ve kanser, diyabet, felç gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilir 45.
Et tüketimi konusunda bireysel beslenme ihtiyaçları ve sağlık durumu göz önünde bulundurulmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: