Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vücutta ödem yapan bazı besinler şunlardır:
- Basit karbonhidrat kaynakları: İşlenmiş gıdalar, paketli ürünler ve şeker içeren besinler yüksek sodyum içerir ve hücrelerde sodyum tutulmasına neden olur 1.
- Yüksek miktarda kafein: Kafein, diüretik etkiye yol açar ve sodyum emilimini sınırlar 14.
- Turşu ve konserve ürünler: İçeriklerindeki yüksek tuz nedeniyle vücutta su tutulmasına neden olurlar 14.
- Alkol: Alkol, vücudun su tutma kapasitesini artırır 14.
- Zeytin, peynir, cipsler ve tuzlu kuruyemişler: Yüksek oranda tuz içerirler 1.
- Hazır soslar ve fermente gıdalar: Kavrulmuş tuzlu kuruyemişler, hazır çorba ve kek gibi besinler de ödem oluşumuna yol açabilir 1.
Ödem oluşumunu önlemek için bu besinlerin tüketimini sınırlamak veya uzman bir diyetisyene danışmak önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: