Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aralık ayında en lezzetli balıklar arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Hamsi 13. Soğuyan deniz suyu ile birlikte hamsi daha besleyici ve lezzetli hale gelir 2.
- Lüfer 135. Aralık ayında lüferin en yağlı ve lezzetli olduğu dönemdir 1.
- Palamut 15. Aralık ayında yağını kaybetmeden bolca bulunabilen palamut, fırın veya buğulama için idealdir 5.
- Çinekop 1. Aralık ayında tezgahlarda bolca bulunan çinekopun eti lezzetli ve hafiftir 1.
- Mezgit 1. Beyaz eti ve hafif tadıyla bilinen mezgit, Aralık ayında taze olarak bulunabilir 1.
- Kalkan 1. Denizlerimizin en değerli balıklarından biri olan kalkan, Aralık ayında ızgara veya buğulama olarak tercih edilebilir 1.
- Levrek 12. Aralık ayında taze levrek bulmak mümkündür 1.
Balık tüketirken cıva ve alerji gibi durumlara dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: