Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamur silaja atılabilecek bazı katkı maddeleri:
- Melas: Laktik asit üretimini teşvik eder, pH'ı düşürür ve besin madde kaybını en aza indirir 1.
- Peynir altı suyu: Karbonhidrat ve laktik asit bakterilerince zengindir, silaj yemine doğrudan veya kurutulup koyulaştırılmış şekilde katılabilir 14.
- Şeker: Silo yeminin karbonhidrat içeriğini artırarak laktik asit bakterilerinin üremesine uygun ortam hazırlar 1.
- Enzimler: Bitkilerde bulunan karbonhidratları parçalayarak iyi kalitede silaj elde etmeyi sağlar 1.
- Bakteri inokulantları: Fermantasyonu hızlandırır, zararlı bakteri gelişimini engeller ve besin değerini korur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: