Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Silajı en iyi yapan bitki, mısır olarak kabul edilir 23. Bunun yanı sıra, yonca, fiğ, arpa, yulaf gibi bitkilerin de silajı yapılmaktadır 13.
Silaj yapım sürecinde en iyi sonuçları elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Hasat zamanı: Bitkiler, besin değeri en yüksek seviyedeyken biçilmelidir 13.
- Nem oranı: %60-70 nem oranına sahip bitkiler, ideal fermantasyon sürecine olanak tanır 13.
- Hava geçirmez saklama: Silajın oksijenle temas etmemesi, bozulmasını önler ve kalitesini artırır 13.
- Fermantasyon süresi: En az 30-45 gün boyunca fermente olması beklenmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: