Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Silaj, belirli oranda kuru madde içeren yeşil yem bitkilerinin, havasız ortamda fermente edilmesiyle elde edilen yemdir 13.
İşe yararları:
- Kaba yem temini: Özellikle kış aylarında hayvanların sulu yem ihtiyacını karşılar 12.
- Verimlilik artışı: Düzenli silaj tüketen hayvanların süt ve et veriminde artış sağlanabilir 2.
- Besin değerini koruma: Doğru şekilde yapılan silaj, içeriğindeki vitamin ve mineralleri uzun süre muhafaza eder 2.
- Yer tasarrufu: Kurutulmuş otlara nazaran daha az yer kaplar, bu da depolama sorununu azaltır 1.
- Yabancı ot kontrolü: Silolamada bazı toksinlerin etkileri yok olur ve yabancı ot tohumları zararsız hale gelir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: