• Buradasın

    Tuzlu hamur kızartması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown batch of freshly fried *tuzlu hamur kızartması* sits on a rustic wooden tray, surrounded by scattered flour, chopped herbs, and a bowl of crumbled white cheese, with steam rising from the crispy pastries.
    Tuzlu hamur kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1;
    • 1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) 1;
    • 1,5 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 dolu çay kaşığı karbonat 1;
    • Küçük bir çimdik toz şeker (yarım çay kaşığı) 1;
    • 2-2,5 su bardağı un (yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olmalı) 1.
    Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri bir yoğurma kabında yoğurun 1.
    2. Tezgaha biraz un serperek, hamurdan birer avuç koparıp rulo yapın ve üzerine hafif bastırarak biraz inceltin 1.
    3. Bıçakla 2-3 parmak kalınlığında parçalar kesin 1.
    4. Her parçanın bir kenarının ortasından ya da karşılıklı köşelerine yakın bıçağın ucuyla keserek birer çentik atın 1.
    5. Hamur parçalarını bir tavada kızgın yağda altlı üstlü kızartın 1.
    Tuzlu hamur kızartması, peynir, zeytin, reçel, bal, pekmez gibi kahvaltılık malzemelerle ve çayla tüketilebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hamur nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Hamur yapmak için gerekli malzemeler: Un. Maya. Sıvı. Şeker. Tuz. Yumurta ve sıvı yağ. Hamur yapma aşamaları: 1. Tüm malzemeler oda sıcaklığına getirilir. 2. Mayayı, şekeri ve ılık su-süt karışımını bir kaba koyun, tahta kaşıkla karıştırın. 3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. 4. Hamur ele yapışmayan, homojen ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilmesi gerekir.

    Hamur kızartmasının püf noktası nedir?

    Hamur kızartmasının püf noktaları: Hamurun kıvamı: Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Yağın sıcaklığı: Yağ yeterince kızgın olmalıdır; aksi takdirde hamur yağ çeker ve içi pişmez. Hamur kalınlığı: Hamur çok ince açılmamalıdır; aksi takdirde cips gibi olabilir. Pişirme: Hamur, tam olarak kabarmadan, hafif bir renk alana kadar pişirilmelidir. Dinlendirme: Hamur yoğurulduktan sonra bekletmeye gerek yoktur, doğrudan kızartılabilir. Şekil verme: Hamur, derin bir kapta her yeri sıvı yağın içerisinde olacak şekilde kızartılırsa kabarıklığı olumlu yönde etkilenir.

    Hamur kızartma hamuru nasıl kabartılır?

    Hamur kızartmasının kabarması için kabartma tozu kullanılabilir. Hamur kızartma hamurunu kabartmak için şu malzemeler gereklidir: 1 su bardağı süt; 2 yumurta; 1 paket kabartma tozu; 1 tatlı kaşığı tuz (azaltılıp, artırılabilir); Baharat (nane, karabiber, kekik, pul biber); Aldığı kadar un. Hazırlanışı: 1. Bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. 2. Un azar azar eklenerek hamur yoğrulur. 3. Ele yapışmayan, yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. 4. Hamur, ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde açılır. 5. Hamur, bıçak ile istenilen şekilde kesilir. 6. Kızartmak için sıvı yağ fazla ve kızgın olur. 7. Önlü arkalı çevrilerek hamur kızartılır. Ayrıca, yoğurtlu hamur kızartması da kabartma tozu ile yapılabilir. Bu tarif için gerekli malzemeler: yarım su bardağı yoğurt; 1 yumurta; yarım paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı tuz; 2,5 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yumurta, yoğurt, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. 2. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur. 3. Hamur, merdane ile çok ince veya kalın olmayacak şekilde açılır. 4. Hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. 5. Hamur, kızgın yağda arkalı önlü çevrilerek kızartılır.

    Hamur kızartmasına karbonat konur mu?

    Evet, hamur kızartmasına karbonat konur. Karbonat, hamur kızartmasının yağ çekmesini engeller ve hamurların puf puf olmasını sağlar. Karbonatlı hamur kızartması tarifine şu sitelerden ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; misssgibi.com; yemek.com.

    Hamur kızartma hamuruna ne konur?

    Hamur kızartması hamuruna konabilecek bazı malzemeler: Un. Maya. Su. Şeker. Tuz. Yumurta. Yoğurt. Sıvı yağ. Kabartma tozu. Hamur kızartması, içine peynir veya reçel eklenerek tatlı-tuzlu olarak tüketilebilir.

    Hazır hamurdan hamur kızartması olur mu?

    Evet, hazır hamurdan hamur kızartması yapılabilir. Hazır hamurdan hamur kızartması yapmak için gerekli malzemeler: fırından alınacak olan ekmek hamuru; kızartmak için sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Fırından alınan hamur, ceviz büyüklüğünde koparılır. 2. Hafif un yardımıyla elde simit şekli verilir. 3. Yağda kızartılır, kızarırken tavayı sallayarak daha iyi kabarması sağlanabilir. Ayrıca, hamur kızartması yapmak için yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve un kullanılarak da hamur hazırlanabilir.

    Hamur kızartması için hangi hamur kullanılır?

    Hamur kızartması için kullanılan hamur, genellikle şu malzemelerden oluşur: Yumurta. Yoğurt. Sıvı yağ. Tuz. Kabartma tozu. Un. Hamur, ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur ve 6 eşit parçaya bölünerek bezeler yapılır. Ayrıca, mayalı hamur kullanılarak da hamur kızartması yapılabilir; bu durumda hamur daha yumuşak ve kabarık olur.