Buradasın
Tuzlu hamur kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu hamur kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1;
- 1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- 1 dolu çay kaşığı karbonat 1;
- Küçük bir çimdik toz şeker (yarım çay kaşığı) 1;
- 2-2,5 su bardağı un (yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olmalı) 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri bir yoğurma kabında yoğurun 1.
- Tezgaha biraz un serperek, hamurdan birer avuç koparıp rulo yapın ve üzerine hafif bastırarak biraz inceltin 1.
- Bıçakla 2-3 parmak kalınlığında parçalar kesin 1.
- Her parçanın bir kenarının ortasından ya da karşılıklı köşelerine yakın bıçağın ucuyla keserek birer çentik atın 1.
- Hamur parçalarını bir tavada kızgın yağda altlı üstlü kızartın 1.
Tuzlu hamur kızartması, peynir, zeytin, reçel, bal, pekmez gibi kahvaltılık malzemelerle ve çayla tüketilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: