Buradasın
Tuzlu hamur kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu hamur kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 g mayalanmış ekmek hamuru 1;
- 100 g kaşar loru 1;
- 100 g az tuzlu keçi peyniri 1;
- 4-5 dal dereotu 1;
- 4-5 dal maydanoz 1;
- tuz 1;
- karabiber 1;
- toz kırmızı biber 1;
- kızartmak için ayçiçek yağı 1.
Yapılışı:
- Unlanmış tezgâhta ekmek hamurunu 1 cm kalınlığında açın ve yuvarlak parçalar kesin 1.
- Ayrı bir kapta kaşar loru, keçi peyniri, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi harmanlayın 1.
- Ekmek hamurundan elinizle parçalar koparın ve peynirli harçtan koyup hamuru yarım ay şeklinde kapatın 1.
- Tuzlu hamurları kızgın yağda kızartın ve sıcak servis yapın 1.
Ayrıca, un, yoğurt, yumurta ve kabartma tozu kullanarak da tuzlu hamur kızartması yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: