Buradasın
Mayasiz hamur kizartmasi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayasız hamur kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt 2;
- 2 yumurta 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- Alabildiği kadar un (kıvamı kulak memesi olacak) 2;
- Tuz 2.
Kızartmak için:
- Sıvı yağ 2.
Yapılışı:
- Yoğurdu ve kabartma tozunu hamur kabına alıp karıştırın 2.
- İki yumurtayı ve tuzu ilave edin, karıştırın 2.
- Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun 2. Hamur ele yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında olacak 2.
- Hamuru 5 dakika dinlendirin 2.
- Bardak yardımıyla veya yuvarlak açarak istediğiniz şekli verin 2.
- Kızgın yağda kızartın 2. Yağın çok kızgın olmamasına dikkat edin 2.
- Pişen hamurları kağıt havlu serilmiş bir tabakta bekletin 2.
Püf noktaları:
- Hamuru unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmak daha kolaydır 2.
- Hamurun ince açılması ve ocağın orta gözünde, kısık ateşte pişirilmesi önerilir 2.
- Kabartma tozu yerine karbonat veya cepsodası kullanılabilir 2.
- Hamurun sert olmaması için un miktarını kontrollü bir şekilde eklemek gerekir 2.
- Yumurta kokusunu sevmeyenler için 1 yumurta yeterli olabilir 2.
- Yoğurt yerine kefir veya süt kullanılabilir 2.
- Hamurları tavaya sıkışık koymamak, güzel kabarması için önemlidir 2.
- Hamurun içine lor peyniri, çörek otu veya dereotu gibi malzemeler eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: