Hamsi buğulama en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1 kg hamsi, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 1 adet patates, 1 avuç maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz. 2. Hazırlık: Hamsilerin içlerini ve kafalarını ayıklayın, soğanı yarım ay şeklinde, biberi ince uzun şekilde, patatesi yuvarlak biçimde doğrayın. 3. Pişirme: - Yağladığınız 40 cm'lik bir tepsinin dibine patatesleri dizin. - Üzerine soğan ve biberleri serpin, yağ gezdirip tuz serpin. - Hamsileri dizin, üzerlerine tuz serpip yağ gezdirin. - Tepsinin ortasına kıyılmış maydanozu yerleştirin. - Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın. - 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin, ardından yağlı kağıdı çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Alternatif tarif: - Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ardından doğradığınız soğanları ve yeşil biberleri tencereye yerleştirin. - Üzerine hamsileri dizin, ardından doğranmış domatesleri serpin. - Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyerek lezzetlendirin. - Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.