Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsiyi en iyi şekilde saklamak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Taze hamsi saklama: Buzdolabının en soğuk bölümünde, kağıt havluyla kurulandıktan sonra hava geçirmez bir kapta veya streç filme sarılarak saklanabilir 3. Bu şekilde hamsi, 1-2 gün taze kalabilir 3.
- Dondurulmuş hamsi saklama: Temizlenip porsiyonlara ayrıldıktan sonra streç filmle sarılıp alüminyum folyo veya vakumla paketlenerek derin dondurucuda saklanabilir 3. Dondurulmuş hamsi, -18°C'de yaklaşık 3-6 ay tazeliğini korur 3.
- Tuzlu hamsi saklama: Tuzlanarak hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir 34. Tuzlu hamsi, buzdolabında 1-2 hafta tazeliğini korur 3.
- Marine edilmiş hamsi saklama: Sirke, tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile marine edilip hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir 3. Marine edilmiş hamsi, buzdolabında 4-5 gün taze kalır 3.
Ayrıca, hamsi tuzlama yöntemiyle de uzun süre saklanabilir 4. Bunun için temizlenmiş hamsiler, bir kavanoz veya bidona bir sıra hamsi, bir sıra kalın tuz olacak şekilde dizilir ve hava almayacak şekilde saklanır 4. Bu yöntemle tuzlanan hamsi, bir yıl boyunca tazeliğini korur 4.
Saklama sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve kaplar etiketlenerek saklama süresi takip edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: