Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze hamsinin bazı özellikleri:
- Gözler: Parlak ve berrak olmalıdır 13. Mat ve çökük gözler, hamsinin bayat olduğuna işaret eder 13.
- Deri: Parlak ve pürüzsüz olmalıdır 1. Pulların dağılmış veya derinin solgun renkte olması bayatlama belirtisidir 1.
- Koku: Taze hamsi deniz kokusu taşır, ağır veya keskin bir koku bayatlık göstergesidir 13.
- Eti: Kaygan, sıkı ve elastik yapıda olmalıdır 35. Parmağa bastırıldığında çukur oluşmamalıdır 4.
- Renk: Dış rengi canlı bir gümüş tonunda olmalıdır 13.
- Dik duruş: Tepsi veya kasada dik ve diri görünmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: