Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki Hatay nar ekşisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı ipuçları:
- Kıvam: Gerçek nar ekşisinin kıvamı, ne çok yoğun ne de fazla akışkan olmalıdır 23. Koyu kıvam, şekerin karamelize olduğunu gösterir ve nar ekşisinde kullanılan narın yoğunluğunu değil, şekerin durumunu ifade eder 23.
- Renk: Bir bardak suya yaklaşık 1 çay kaşığı nar ekşisi dökülüp yavaşça karıştırıldığında, gerçek nar ekşisi kırmızımsı bir renk oluşturur 23. Eğer renk değişmiyorsa ve nar ekşisi bardağın dibine çöküyorsa, katkı maddeleri içerebilir 23.
- HMF (Hidroksimetil Furfural) Oranı: Uzun süre yüksek ısıda kaynatılan nar ekşisi, içerisindeki şekerin karamelize olmasına neden olabilir ve bu durumda kanserojen madde olan HMF ortaya çıkabilir 23. Düşük HMF oranına sahip ürünler genellikle daha kaliteli kabul edilir 23.
Ayrıca, hakiki nar ekşisinin doğal ve katkısız olması, üretiminde kimyasal gübre veya ilaç kullanılmaması ve organik sertifikalara sahip olması da önemli göstergelerdir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: