Gyros eti nasıl pişirilir?
Gyros eti pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü veya dana eti, 4-6 adet pita ekmeği, 1 büyük boy soğan, 2 domates, 1/2 demet taze maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiber. 2. Marinasyon: Etleri ince dilimler halinde kesin ve bir kasede 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı yoğurt veya süt ile karıştırın. 3. Pişirme: Marinasyondan sonra etleri bir tavada veya ızgarada zeytinyağında pişirin. 4. Servis: Pita ekmeklerini hafifçe ısıtın ve üzerine pişmiş etleri, dilimlenmiş soğanları, dilimlenmiş domatesleri ve doğranmış maydanozu yerleştirin.
Gyros eti nasıl pişirilir?