Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveç yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti 12;
- 2 adet patlıcan 12;
- 2 adet domates 12;
- 2 adet yeşil biber 12;
- 2 adet kırmızı biber 1;
- 2-3 adet patates 12;
- 15 adet arpacık soğan veya 1 adet büyük boy soğan 1;
- 5-6 diş sarımsak 1;
- 1 avuç taze fasulye 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 3 su bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Malzemeler yıkanır ve soyulur 1.
- Domatesler küp şeklinde doğranır 1.
- Patlıcanlar tuzlu suda 15 dakika bekletilir, sonra doğranır 1.
- Sivri biberler halka halka doğranır 1.
- Soğanlar yemeklik doğranır 1.
- Etler güvece alınıp suyunu çekinceye kadar kavrulur 1.
- Sebzeler güvece yerleştirilir 1.
- Sıvı yağ gezdirilir ve baharatlar eklenir 1.
- Bir çay bardağı salçalı su yapılıp güvecin üzerine dökülür 1.
- Toprak güvecin ağzı sıkıca kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1,5-2 saat pişirilir 12.
Güveç yaparken toprak kap kullanılması önerilir, çünkü bu kaplar yemeğin lezzetini koruyarak homojen bir şekilde pişmesini sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: