• Buradasın

    Güveç yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Güveç yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti 12;
    • 2 adet patlıcan 12;
    • 2 adet domates 12;
    • 2 adet yeşil biber 12;
    • 2 adet kırmızı biber 1;
    • 2-3 adet patates 12;
    • 15 adet arpacık soğan veya 1 adet büyük boy soğan 1;
    • 5-6 diş sarımsak 1;
    • 1 avuç taze fasulye 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
    • 3 su bardağı sıcak su 1.
    Yapılışı:
    1. Malzemeler yıkanır ve soyulur 1.
    2. Domatesler küp şeklinde doğranır 1.
    3. Patlıcanlar tuzlu suda 15 dakika bekletilir, sonra doğranır 1.
    4. Sivri biberler halka halka doğranır 1.
    5. Soğanlar yemeklik doğranır 1.
    6. Etler güvece alınıp suyunu çekinceye kadar kavrulur 1.
    7. Sebzeler güvece yerleştirilir 1.
    8. Sıvı yağ gezdirilir ve baharatlar eklenir 1.
    9. Bir çay bardağı salçalı su yapılıp güvecin üzerine dökülür 1.
    10. Toprak güvecin ağzı sıkıca kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1,5-2 saat pişirilir 12.
    Güveç yaparken toprak kap kullanılması önerilir, çünkü bu kaplar yemeğin lezzetini koruyarak homojen bir şekilde pişmesini sağlar 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırın tepsisinde güveç nasıl yapılır?

    Fırın tepsisinde güveç yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg tavuk pirzola; 1 büyük boy patlıcan; 5 yeşil köy biberi; 2 orta boy patates; 2 orta boy domates; 2 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı salça; 1 çay kaşığı karabiber; 2 tatlı kaşığı kekik; 1 çay kaşığı pul biber; 2 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanı soyup tuzlu suya bırakın, acısı çıksın. 2. Tüm malzemeleri kuşbaşı doğrayın. 3. Derin bir kapta malzemeleri iyice karıştırın. 4. Yağlı tepsiye malzemeleri koyup 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5. Çıkarıp karıştırın ve daha iyi kızarması için tekrar fırına verin. Alternatif olarak, fırında güveç yapmak için: Tüm malzemeleri çiğden güvece yerleştirin. Güvecin altına tereyağı ekleyin. Üzerine soğan ve eti yerleştirin. Salça, tuz, kekik, nane ve yağ ile hazırladığınız sosu dökün. Doğradığınız sebzeleri etin üzerine yayın. Birkaç parça tereyağı ekleyin ve sıcak suyu ilave edin. Yağlı kağıdı ıslatın ve güvecin üzerine yerleştirin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 2 saat pişirin. Fırında güveç, önceden ısıtılmış fırında 1,5 ila 2 saat arasında pişer.

    En güzel güveç sosu nasıl yapılır?

    En güzel güveç sosunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, güveç sosu için kullanılabilecek bazı malzemeler şunlardır: Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, tuz ve karabiber. Sos malzemeleri (fırında güveç için): 1 tatlı kaşığı biber salçası, tercihe göre 2 tatlı kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı kurutulmuş reyhan, acı sevenler için 2 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 100 ml içme suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Güveç sosu yaparken, kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat edilmesi önerilir.

    En güzel fırında etli güveç nasıl yapılır?

    En güzel fırında etli güveç tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 300 gr kuşbaşı et - 1 adet soğan - 2 orta boy patates - 1 adet patlıcan - 2 adet sivri biber (kırmızı veya yeşil) - 2 diş sarımsak - 2 orta boy domates - Kaşar peynir - Kekik, karabiber, pul biber, tuz - 2 yemek kaşığı salça Yapılışı: 1. Etleri haşlayın: Düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlayın. 2. Sebzeleri doğrayın: Patlıcan ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın, içine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. 3. Güveç kaplarına yerleştirin: Haşlanmış etleri güveç kaplarının içine alın, üzerine sebzeli karışımı dökün. 4. Fırında pişirin: Fırın tepsisinin içine güveçleri yerleştirin ve tepsi içine 2 su bardağı su dökün. Afiyet olsun!

    En iyi güveç hangi tepsiden yapılır?

    En iyi güveç tepsisinin hangisi olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, güveç yapımında kullanılabilecek bazı tepsi türleri şunlardır: Toprak güveç: Toprak güveç, mutfakta kullanılabilecek en sağlıklı pişirme kaplarından biridir. Fırına dayanıklı cam kaplar: Sadece fırın ısısına dayanıklı cam kaplar kullanılması önerilir. Güveç yaparken, kullanılan malzemelerin yanı sıra pişirme yöntemi ve kişisel tercihler de önemlidir.

    Güveç firinda hangi tepsi kullanılır?

    Fırında güveç yaparken genellikle seramik veya porselen malzemeden yapılmış fırın kabı veya güveç tepsisi kullanılır. Fırın tepsisinin altına alüminyum folyo veya pişirme kağıdı sererek temizliği kolaylaştırabilirsiniz.

    En güzel güveç hangi etten yapılır?

    En güzel güveç için genellikle kuzu eti tercih edilir. Kırmızı et, demir ve vitamin deposu olup, protein açısından da zengindir. Ancak, etli güveç için dana kuşbaşı da kullanılabilir.

    Dana kuşbaşı güveçte nasıl pişirilir?

    Dana kuşbaşı güveç tarifi için gerekli malzemeler: 200 gr dana kuşbaşı; 2 dal taze kekik; 20 gr sarımsak; 1 adet defne yaprağı; 100 gr havuç, medium dice doğranmış; 50 gr arpacık soğan; 50 gr bezelye, blanch edilmiş; 200 ml kahverengi et veya tavuk stock su; ayçiçek yağı; tuz ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin. 2. Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin, simmer halde pişmeye bırakın. 3. Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin. 4. Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin. 5. Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın. Alternatif olarak, şu malzemeler de kullanılabilir: 1 kilo orta yağlı dana kuşbaşı; 1 büyük boy soğan; 2-3 diş sarımsak; 3 adet orta boy patates; 2 adet yeşil biber; 2 adet kapya biber; tuz, karabiber; 1 çorba kaşığı sirke; 2 adet defne yaprağı; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası. Hazırlanışı: 1. İri baş kesilmiş dana kuşbaşı etleri bir tutam tuz ve sirke ile kendi suyunu çekene kadar haşlayın. 2. Ardından düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat pişmeye bırakın. 3. Etler piştikten sonra derin bir tencerede sıvı yağda soğan ve sarımsakları hafif rengi değişene kadar kavurun. 4. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip bir tur daha kavurduktan sonra haşlanmış etleri, biberleri ve patatesleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip orta kıvamda pişene kadar orta dereceli ateşte pişirin. 5. Fırında