Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveç yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram dana eti 1;
- 2 adet soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 2 adet patlıcan 1;
- 2 adet kabak 1;
- 2 adet patates 1;
- 2 adet havuç 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik (isteğe bağlı) 1;
- Zeytinyağı 1.
Güveç yemeğinin yapılışı:
- Öncelikle güveç kaplarını suyla iyice yıkayın ve hazırlayın 1.
- Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir tavada biraz zeytinyağı ile kavurun 1.
- Soğanları ve sarımsakları ince doğrayın ve etlerin üzerine ekleyin 1. Birlikte kavurun 1.
- Patlıcanlar, kabaklar, patatesler ve havuçları yıkayıp doğrayın 1.
- Daha sonra doğradığınız sebzeleri güveç kaplarının içine paylaştırın 1.
- Domatesleri de doğrayın ve sebzelerin üzerine ekleyin 1.
- Sıcak suyu, salçayı, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın 1.
- Güveç kaplarının ağzını kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin 1.
- Pişen güvecleri fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: