• Buradasın

    En güzel fırında etli güveç nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel fırında etli güveç tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 300 gr kuşbaşı et 14
    • 1 adet soğan 14
    • 2 orta boy patates 1
    • 1 adet patlıcan 1
    • 2 adet sivri biber (kırmızı veya yeşil) 1
    • 2 diş sarımsak 1
    • 2 orta boy domates 1
    • Kaşar peynir 1
    • Kekik, karabiber, pul biber, tuz 1
    • 2 yemek kaşığı salça 1
    Yapılışı:
    1. Etleri haşlayın: Düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlayın 1.
    2. Sebzeleri doğrayın: Patlıcan ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın, içine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin 1. Bir domatesi rendeleyip karışıma ekleyin 1. Baharatları da ekleyip iyice karıştırın 1.
    3. Güveç kaplarına yerleştirin: Haşlanmış etleri güveç kaplarının içine alın, üzerine sebzeli karışımı dökün 1. En üste sivri biber ve domates dilimleri ekleyin ve kaşar peynir dilimleri yerleştirin 1.
    4. Fırında pişirin: Fırın tepsisinin içine güveçleri yerleştirin ve tepsi içine 2 su bardağı su dökün 1. 240 derece ayarda yaklaşık 70-75 dakika pişirin 1.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırın tepsisinde güveç nasıl yapılır?

    Fırın tepsisinde güveç yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: 500 gram kuşbaşı et; 3 adet patlıcan; 12 adet kabak; 1 adet orta boy patates; 2 adet sivri biber; 1 adet kırmızı biber; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı kaya tuzu; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kekik; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı pul biber; 3-4 diş sarımsak; 3-4 sap taze soğan; Sosu için: 3 adet domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1/2 yemek kaşığı hardal, 2 tatlı kaşığı domates salçası, yarım çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Patlıcanları soyup ince ince doğrayın ve üzerine bir tutam tuz atarak 20 dakika suda bekletin. 2. Patlıcan, kabak, patates küp küp, biberleri ise yuvarlak bir biçimde doğrayın. 3. Taze soğanı doğradıktan sonra sarımsakların kabuklarını soyup bu karışıma ekleyin. 4. Güvecin dibine etlerin tamamını koyun. 5. Ardından garnitürleri güveci tam kaplayacak şekilde doldurun. 6. Salçalı sosu hem ete hem de garnitürlere gelecek şekilde dökün. 7. Fırın kağıdının üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 8. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat boyunca pişirin. 9. Piştikten sonra fırın kağıdından ayırın ve servis edin.

    Fırında kuzu kuşbaşı en güzel nasıl pişirilir?

    Fırında kuzu kuşbaşı pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı et; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 adet soğan; 3 diş sarımsak; 2 adet havuç; 2 adet patates; 1 adet kırmızı biber; 1 adet yeşil biber; 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik; 1 su bardağı sıcak su; Yarım limon suyu; Maydanoz (süslemek için). Hazırlanışı: 1. Kuzu kuşbaşı etini bir tencereye alın ve üzerine zeytinyağını ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. 2. Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. 3. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatları ilave edin ve karıştırarak sebzelerin yumuşamasını sağlayın. 4. Sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin, tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. 5. Pişen karışımı fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. 6. Fırından çıkardığınız kuzu kuşbaşı yemeğini, doğranmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Ayrıca, kuzu kuşbaşı güveç tarifi de deneyebilirsiniz. Bu tarifte, sebzelerle birlikte harmanlanan kuzu kuşbaşı, güveçte pişirilerek daha lezzetli bir hale getirilir.

    En güzel güveç sosu nasıl yapılır?

    En güzel güveç sosunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, güveç sosu için kullanılabilecek bazı malzemeler şunlardır: Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, tuz ve karabiber. Sos malzemeleri (fırında güveç için): 1 tatlı kaşığı biber salçası, tercihe göre 2 tatlı kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı kurutulmuş reyhan, acı sevenler için 2 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 100 ml içme suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Güveç sosu yaparken, kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat edilmesi önerilir.

    Fırında et güveç kaç saatte pişer?

    Fırında et güveç, ortalama 1,5 ila 2 saat arasında pişer.

    Dana kuşbaşı güveçte nasıl pişirilir?

    Dana kuşbaşı güveç tarifi için gerekli malzemeler: 200 gr dana kuşbaşı; 2 dal taze kekik; 20 gr sarımsak; 1 adet defne yaprağı; 100 gr havuç, medium dice doğranmış; 50 gr arpacık soğan; 50 gr bezelye, blanch edilmiş; 200 ml kahverengi et veya tavuk stock su; ayçiçek yağı; tuz ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin. 2. Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin, simmer halde pişmeye bırakın. 3. Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin. 4. Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin. 5. Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın. Alternatif olarak, şu malzemeler de kullanılabilir: 1 kilo orta yağlı dana kuşbaşı; 1 büyük boy soğan; 2-3 diş sarımsak; 3 adet orta boy patates; 2 adet yeşil biber; 2 adet kapya biber; tuz, karabiber; 1 çorba kaşığı sirke; 2 adet defne yaprağı; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası. Hazırlanışı: 1. İri baş kesilmiş dana kuşbaşı etleri bir tutam tuz ve sirke ile kendi suyunu çekene kadar haşlayın. 2. Ardından düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat pişmeye bırakın. 3. Etler piştikten sonra derin bir tencerede sıvı yağda soğan ve sarımsakları hafif rengi değişene kadar kavurun. 4. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip bir tur daha kavurduktan sonra haşlanmış etleri, biberleri ve patatesleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip orta kıvamda pişene kadar orta dereceli ateşte pişirin. 5. Fırında

    Güveçte en güzel ne pişer?

    Güveçte pişirilebilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: Etli yemekler: Et yahnileri, köfte, kavurma, kebap, türlü. Tavuklu yemekler: Tavuklu güveç, tavuklu arpa şehriye pilavı, tavuklu sebzeli güveç. Deniz ürünleri: Mantarlı karides güveç, güveçte alabalık, güveç karides. Sebze yemekleri: Yumurtalı ıspanak, kaşarlı mantar, kuru fasulye, kumpir, türlü, zade kebabı. Nohut yemeği: Güveçte nohut yemeği, hem etli hem sebzeli olarak hazırlanabilir. Ayrıca, güveçte patatesli köfte, fırında yaz güveci ve kış güveci gibi yemekler de oldukça lezzetlidir. Güveçte yemek pişirirken, güveç kabının malzemesi (seramik, dökme demir, bakır, çelik, alüminyum) ve fırının boyutu gibi faktörler, yemeğin lezzetini ve pişme süresini etkileyebilir.

    En güzel güveç hangi etten yapılır?

    En güzel güveç için genellikle kuzu eti tercih edilir. Kırmızı et, demir ve vitamin deposu olup, protein açısından da zengindir. Ancak, etli güveç için dana kuşbaşı da kullanılabilir.