Buradasın
En güzel fırında etli güveç nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel fırında etli güveç tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 300 gr kuşbaşı et 14
- 1 adet soğan 14
- 2 orta boy patates 1
- 1 adet patlıcan 1
- 2 adet sivri biber (kırmızı veya yeşil) 1
- 2 diş sarımsak 1
- 2 orta boy domates 1
- Kaşar peynir 1
- Kekik, karabiber, pul biber, tuz 1
- 2 yemek kaşığı salça 1
Yapılışı:
- Etleri haşlayın: Düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlayın 1.
- Sebzeleri doğrayın: Patlıcan ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın, içine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin 1. Bir domatesi rendeleyip karışıma ekleyin 1. Baharatları da ekleyip iyice karıştırın 1.
- Güveç kaplarına yerleştirin: Haşlanmış etleri güveç kaplarının içine alın, üzerine sebzeli karışımı dökün 1. En üste sivri biber ve domates dilimleri ekleyin ve kaşar peynir dilimleri yerleştirin 1.
- Fırında pişirin: Fırın tepsisinin içine güveçleri yerleştirin ve tepsi içine 2 su bardağı su dökün 1. 240 derece ayarda yaklaşık 70-75 dakika pişirin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: