Fırın tepsisinde güveç yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg tavuk pirzola; 1 büyük boy patlıcan; 5 yeşil köy biberi; 2 orta boy patates; 2 orta boy domates; 2 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı salça; 1 çay kaşığı karabiber; 2 tatlı kaşığı kekik; 1 çay kaşığı pul biber; 2 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanı soyup tuzlu suya bırakın, acısı çıksın. 2. Tüm malzemeleri kuşbaşı doğrayın. 3. Derin bir kapta malzemeleri iyice karıştırın. 4. Yağlı tepsiye malzemeleri koyup 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5. Çıkarıp karıştırın ve daha iyi kızarması için tekrar fırına verin. Alternatif olarak, fırında güveç yapmak için: Tüm malzemeleri çiğden güvece yerleştirin. Güvecin altına tereyağı ekleyin. Üzerine soğan ve eti yerleştirin. Salça, tuz, kekik, nane ve yağ ile hazırladığınız sosu dökün. Doğradığınız sebzeleri etin üzerine yayın. Birkaç parça tereyağı ekleyin ve sıcak suyu ilave edin. Yağlı kağıdı ıslatın ve güvecin üzerine yerleştirin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 2 saat pişirin. Fırında güveç, önceden ısıtılmış fırında 1,5 ila 2 saat arasında pişer.