• Buradasın

    Greyfurt marmelatı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Greyfurt marmelatı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 greyfurt 35;
    • 3 limon 5;
    • 2,375 su bardağı toz şeker 3.
    Yapılışı:
    1. Greyfurtları yıkayın ve kabuklarını şeritler halinde dilimleyin 3.
    2. 5 bardak suda kabukları bir taşım kaynatın, suyu dökün 3.
    3. Başka bir tencerede limon suyu, su, şeker ve greyfurt dilimlerini ekleyin, yüksek ateşte bir taşım kaynatın 3.
    4. Kabukları ekleyin ve marmelat kalınlaşmaya başlayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin 3.
    5. Steril kavanozlara üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun 3.
    6. 10 gün kadar buzdolabında saklayın, 18 aya kadar oda sıcaklığında muhafaza edilebilir 3.
    Alternatif olarak, jöle şeklinde greyfurt marmelatı yapmak için şu adımlar izlenebilir 4:
    1. Greyfurt kabuklarını şeritler halinde kesin 3.
    2. Kaynaması için suyu ocağa koyun 3.
    3. Greyfurt kabuklarını bir taşım kaynatın, suyu değiştirin 3.
    4. Greyfurt ve şekeri tencereye koyup şurup kalmayıncaya kadar kaynatın 3.
    5. Greyfurt kabuklarını 6-8 saat boyunca yağlı kağıt veya fırın teli üzerinde kurumaya ve soğumaya bırakın 3.
    6. Üzerine dilerseniz biraz daha şeker ve kakule ekleyebilirsiniz 3.
    Marmelat yapımında kullanılan tencerelerin yayvan ve geniş olması, şekerin en az iki seferde eklenmesi ve sürekli karıştırılması önerilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Greyfurtun acısı nasıl giderilir reçelde?

    Greyfurtun acısı reçelde şu yöntemlerle giderilebilir: Beyaz zarların temizlenmesi. Limon suyu kullanımı. Şeker oranının ayarlanması. Ayrıca, greyfurt üzerine tuz serpildiğinde acı tadı tatlıya dönüşür.

    Marmelat hangi meyvelerden yapılır?

    Marmelat, birçok meyveden yapılabilir, bunlardan bazıları: Ayva; Erik; Çilek; Vişne; Kızılcık; Alıç; Kayısı; Şeftali; Armut; Turunçgiller (portakal, greyfurt, limon). Ayrıca, birden fazla meyve karıştırılarak da marmelat yapılabilir.

    Marmelatta hangi şeker kullanılır?

    Marmelat yapımında pancar şekeri kullanılır. Türk Gıda Kodeksi'ne göre marmelat; su, şekerler, meyve ve turunçgillerin bir veya birkaç çeşidinden elde edilen pulpun, izin verilen katkı maddeleriyle uygun jel kıvamına getirilmiş karışımıdır. Şeker miktarı, meyvenin tatlılığına ve marmelatın istenen kıvamına bağlı olarak değişebilir.

    Greyfurt reçelinin kıvamı nasıl olmalı?

    Greyfurt reçelinin kıvamı, reçel kocamanına kadar olan kaynama çok koyu olmamalıdır, zira soğuduktan sonra reçel daha da katılaşır. Reçelin kıvamının tam olarak istediğiniz gibi olduğundan emin olmak için, soğuyan reçel üzerine parmağınızla hafifçe bastırabilirsiniz; eğer parmağınızı çektikten sonra reçel kenarları birleşmiyorsa, kıvamı tamamdır. Ayrıca, küçük bir tabağa birkaç damla reçel döküp soğutarak da kıvamın uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

    Greyfurt kabuğu reçeli nasıl yapılır?

    Greyfurt kabuğu reçeli yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet greyfurt; 5 su bardağı toz şeker; 2 su bardağı su; 1 paket vanilya; 1 adet çubuk tarçın; Yarım limon; Yorgan iğnesi ve ipliği. Yapılışı: 1. Greyfurtları iyice yıkayın, kabuklarını dilim dilim keserek soyun. 2. Kabuğun renkli kısmını bıçakla incecik soyarak ayırın. 3. Greyfurtu dilim dilim ayırın, dilimlerin üzerindeki zar tabakasını soyun. 4. Her dilimi birkaç parçaya ayırarak kesin. 5. Kabukları yuvarlayarak rulo yapın, pamuklu ip (yorgan ipi) geçirdiğiniz yorgan iğnesi ile hazırladığınız ruloları tek tek ipe geçirin ve en son kısmına düğüm atın. 6. Tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suyun içine ipe geçirdiğiniz kabukları bırakın ve 5-6 dakika kaynatın. 7. Kaynadığı sudan çıkarıp, su dolu başka bir kabın içine alın ve 10-15 dakika bekletin. 8. Kabukları tencereye alın, zarını soyup kestiğiniz greyfurt dilimlerini, şekeri ve 2 bardak suyu ekleyin. 9. 1 adet çubuk tarçın ve 1 paket vanilyayı ilave edin. 10. Tencereyi ocağa alın, arada sırada karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın. 11. Suyunu biraz çekmesini ve şekerinin koyulaşmasını bekleyin, kaynadıkça reçel kıvamını bulacaktır. 12. Reçel koyulaşmaya ve kabukların rengi şeffaflaşmaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkın, 5-10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. 13. Kabukların bağlı olduğu ipin ucunu kesip, çatalla iterek kabukların ipten çıkmasını sağlayın. 14. Reçeli temiz ve kuru kavanozlara yerleştirin, sıcakken kapağını kapatıp bir tepsiye ters bir şekilde koyup, soğuyuncaya kadar bekletin. Greyfurt reçelini yaparken, ilaç kullanan kişilerin, kullanılan ilacın greyfurt ile etkileşime geçip geçmediğini kontrol etmeleri önerilir.