Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Greyfurt marmelatı yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Greyfurtları yıkayın ve kabuklarını şeritler halinde dilimleyin 3.
- 5 bardak suda kabukları bir taşım kaynatın, suyu dökün 3.
- Başka bir tencerede limon suyu, su, şeker ve greyfurt dilimlerini ekleyin, yüksek ateşte bir taşım kaynatın 3.
- Kabukları ekleyin ve marmelat kalınlaşmaya başlayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin 3.
- Steril kavanozlara üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun 3.
- 10 gün kadar buzdolabında saklayın, 18 aya kadar oda sıcaklığında muhafaza edilebilir 3.
Alternatif olarak, jöle şeklinde greyfurt marmelatı yapmak için şu adımlar izlenebilir 4:
- Greyfurt kabuklarını şeritler halinde kesin 3.
- Kaynaması için suyu ocağa koyun 3.
- Greyfurt kabuklarını bir taşım kaynatın, suyu değiştirin 3.
- Greyfurt ve şekeri tencereye koyup şurup kalmayıncaya kadar kaynatın 3.
- Greyfurt kabuklarını 6-8 saat boyunca yağlı kağıt veya fırın teli üzerinde kurumaya ve soğumaya bırakın 3.
- Üzerine dilerseniz biraz daha şeker ve kakule ekleyebilirsiniz 3.
Marmelat yapımında kullanılan tencerelerin yayvan ve geniş olması, şekerin en az iki seferde eklenmesi ve sürekli karıştırılması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: