• Buradasın

    Greyfurt marmelatı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Greyfurt marmelatı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 greyfurt 35;
    • 3 limon 5;
    • 2,375 su bardağı toz şeker 3.
    Yapılışı:
    1. Greyfurtları yıkayın ve kabuklarını şeritler halinde dilimleyin 3.
    2. 5 bardak suda kabukları bir taşım kaynatın, suyu dökün 3.
    3. Başka bir tencerede limon suyu, su, şeker ve greyfurt dilimlerini ekleyin, yüksek ateşte bir taşım kaynatın 3.
    4. Kabukları ekleyin ve marmelat kalınlaşmaya başlayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin 3.
    5. Steril kavanozlara üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun 3.
    6. 10 gün kadar buzdolabında saklayın, 18 aya kadar oda sıcaklığında muhafaza edilebilir 3.
    Alternatif olarak, jöle şeklinde greyfurt marmelatı yapmak için şu adımlar izlenebilir 4:
    1. Greyfurt kabuklarını şeritler halinde kesin 3.
    2. Kaynaması için suyu ocağa koyun 3.
    3. Greyfurt kabuklarını bir taşım kaynatın, suyu değiştirin 3.
    4. Greyfurt ve şekeri tencereye koyup şurup kalmayıncaya kadar kaynatın 3.
    5. Greyfurt kabuklarını 6-8 saat boyunca yağlı kağıt veya fırın teli üzerinde kurumaya ve soğumaya bırakın 3.
    6. Üzerine dilerseniz biraz daha şeker ve kakule ekleyebilirsiniz 3.
    Marmelat yapımında kullanılan tencerelerin yayvan ve geniş olması, şekerin en az iki seferde eklenmesi ve sürekli karıştırılması önerilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen holds a vibrant assortment of fresh apples, pears, quinces, plums, apricots, and strawberries alongside a jar of golden marmalade, with a spoon resting nearby.

    Marmelat hangi meyvelerden yapılır?

    Marmelat, birçok meyveden yapılabilir, bunlardan bazıları: Ayva; Erik; Çilek; Vişne; Kızılcık; Alıç; Kayısı; Şeftali; Armut; Turunçgiller (portakal, greyfurt, limon). Ayrıca, birden fazla meyve karıştırılarak da marmelat yapılabilir.

    Greyfurt kabuğu reçeli nasıl yapılır?

    Greyfurt kabuğu reçeli yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 adet greyfurt; 1 kg toz şeker; 1 kg su; 1 çay kaşığı limontuzu. Yapılışı: 1. Greyfurtları yıkayıp kurulayın. 2. Tepe kısmını kesip karpuz dilimi gibi kabuğunu kesip, soyun. 3. Her parçayı kibrit çöpü olacak şekilde doğrayın. 4. Kabukları bir tencereye koyup bir miktar suyla 1-2 taşım kaynatın ve suyunu dökün. 5. Kabukları soğuk suyla iyice yıkayıp sıkın; derin bir kaba alın ve üzerini soğuk suyla doldurun. 6. Her değişimde kabukları sıkın, acı suyu iyice gitsin. 7. Tozşeker ve suyu genişce bir tencereye koyun ve 5 dk kaynatın. 8. Suyu sıkılan kabukları şurubun içine atın. 9. Tencerenin kapağını kapatmayın, açık soğusun. 10. Temiz ve kuru kavanozlara yerleştirin. Bu tarif, diğer turunçgillere de uygulanabilir.
    A Turkish kitchen countertop with a bowl of golden marmalade, surrounded by scattered sugar crystals, a jar of syrup, and fresh citrus fruits, evoking warmth and sweetness.

    Marmelatta hangi şeker kullanılır?

    Marmelat yapımında pancar şekeri kullanılır. Türk Gıda Kodeksi'ne göre marmelat; su, şekerler, meyve ve turunçgillerin bir veya birkaç çeşidinden elde edilen pulpun, izin verilen katkı maddeleriyle uygun jel kıvamına getirilmiş karışımıdır. Şeker miktarı, meyvenin tatlılığına ve marmelatın istenen kıvamına bağlı olarak değişebilir.

    Greyfurtun acısı nasıl giderilir reçelde?

    Greyfurtun acısını reçelde gidermek için aşağıdaki yöntemler önerilir: 1. Kabukları suda bekletmek: Greyfurt kabuklarını rendeleyip, bir kaç gün suda bekletmek ve sık sık suyunu değiştirmek, acılığın kaybolmasını sağlar. 2. Şeker veya bal eklemek: Reçel şurubuna şeker veya bal ilave etmek, asidik ve acı tadı dengeleyerek daha tatlı bir lezzet elde etmeyi sağlar. 3. Diğer meyve suları ile karıştırmak: Greyfurt suyunu portakal, elma veya ananas gibi daha tatlı meyve suları ile karıştırarak acılığı azaltabilirsiniz.
    A golden-orange grapefruit marmalade with a thick, glossy consistency, slowly dripping from a wooden spoon held over a traditional Turkish ceramic bowl in a sunlit kitchen.

    Greyfurt reçelinin kıvamı nasıl olmalı?

    Greyfurt reçelinin kıvamı, reçel kocamanına kadar olan kaynama çok koyu olmamalıdır, zira soğuduktan sonra reçel daha da katılaşır. Reçelin kıvamının tam olarak istediğiniz gibi olduğundan emin olmak için, soğuyan reçel üzerine parmağınızla hafifçe bastırabilirsiniz; eğer parmağınızı çektikten sonra reçel kenarları birleşmiyorsa, kıvamı tamamdır. Ayrıca, küçük bir tabağa birkaç damla reçel döküp soğutarak da kıvamın uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.