Greyfurt kabuğu reçeli yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet greyfurt; 5 su bardağı toz şeker; 2 su bardağı su; 1 paket vanilya; 1 adet çubuk tarçın; Yarım limon; Yorgan iğnesi ve ipliği. Yapılışı: 1. Greyfurtları iyice yıkayın, kabuklarını dilim dilim keserek soyun. 2. Kabuğun renkli kısmını bıçakla incecik soyarak ayırın. 3. Greyfurtu dilim dilim ayırın, dilimlerin üzerindeki zar tabakasını soyun. 4. Her dilimi birkaç parçaya ayırarak kesin. 5. Kabukları yuvarlayarak rulo yapın, pamuklu ip (yorgan ipi) geçirdiğiniz yorgan iğnesi ile hazırladığınız ruloları tek tek ipe geçirin ve en son kısmına düğüm atın. 6. Tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suyun içine ipe geçirdiğiniz kabukları bırakın ve 5-6 dakika kaynatın. 7. Kaynadığı sudan çıkarıp, su dolu başka bir kabın içine alın ve 10-15 dakika bekletin. 8. Kabukları tencereye alın, zarını soyup kestiğiniz greyfurt dilimlerini, şekeri ve 2 bardak suyu ekleyin. 9. 1 adet çubuk tarçın ve 1 paket vanilyayı ilave edin. 10. Tencereyi ocağa alın, arada sırada karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın. 11. Suyunu biraz çekmesini ve şekerinin koyulaşmasını bekleyin, kaynadıkça reçel kıvamını bulacaktır. 12. Reçel koyulaşmaya ve kabukların rengi şeffaflaşmaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkın, 5-10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. 13. Kabukların bağlı olduğu ipin ucunu kesip, çatalla iterek kabukların ipten çıkmasını sağlayın. 14. Reçeli temiz ve kuru kavanozlara yerleştirin, sıcakken kapağını kapatıp bir tepsiye ters bir şekilde koyup, soğuyuncaya kadar bekletin. Greyfurt reçelini yaparken, ilaç kullanan kişilerin, kullanılan ilacın greyfurt ile etkileşime geçip geçmediğini kontrol etmeleri önerilir.