• Buradasın

    Greyfurt kabuğu reçeli nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Greyfurt kabuğu reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4-5 adet greyfurt 3;
    • 1 kg toz şeker 3;
    • 1 kg su 3;
    • 1 çay kaşığı limontuzu 3.
    Yapılışı:
    1. Greyfurtları yıkayıp kurulayın 3.
    2. Tepe kısmını kesip karpuz dilimi gibi kabuğunu kesip, soyun 3.
    3. Her parçayı kibrit çöpü olacak şekilde doğrayın 3.
    4. Kabukları bir tencereye koyup bir miktar suyla 1-2 taşım kaynatın ve suyunu dökün 3. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın 3.
    5. Kabukları soğuk suyla iyice yıkayıp sıkın; derin bir kaba alın ve üzerini soğuk suyla doldurun 3. 5-6 gün sabah akşam suyunu değiştirin 3.
    6. Her değişimde kabukları sıkın, acı suyu iyice gitsin 3. Kabuk tadıldığında acı tat yoksa pişirilmeye hazırdır 3.
    7. Tozşeker ve suyu genişce bir tencereye koyun ve 5 dk kaynatın 3.
    8. Suyu sıkılan kabukları şurubun içine atın 3. Kısık ateşte kıvama gelmeye yakın limontuzunu atın, 5-6 dk sonra altını kapatın 3.
    9. Tencerenin kapağını kapatmayın, açık soğusun 3.
    10. Temiz ve kuru kavanozlara yerleştirin 3.
    Bu tarif, diğer turunçgillere de uygulanabilir 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Greyfurt marmelatı nasıl yapılır?

    Greyfurt marmelatı yapımı için gerekli malzemeler: 2 adet olgun greyfurt; 1 su bardağı şeker; 1 paket vanilya; Yarım çay bardağı limon suyu; Su. Yapılışı: 1. Greyfurt kabuklarını soyun, küp küp kesip üzerine yarım çay bardağı şeker dökün ve 1 su bardağı su koyun, bekletin. 2. Ertesi gün 15 dakika boyunca karıştırarak kaynatın. 3. İç posayı keserek koyun, bir su bardağı şekeri koyup vanilyayı ve limon suyunu koyun, karıştırın. 4. Su az gelirse göz kararı kadar yarım çay bardağı kadar yeniden ilave edin. 5. Kısık ateşte 20 dakika boyunca karıştırarak pişirin. 6. Akabinde cam bir kavanozun içini kurutup reçeli ekleyin. Marmelat hazır olduğunda serin bir yerde muhafaza edilmelidir.

    Greyfurt reçelinin kıvamı nasıl olmalı?

    Greyfurt reçelinin kıvamı, hafif koyu olmalıdır.

    Greyfurtun acısı nasıl giderilir reçelde?

    Greyfurtun acısını reçelde gidermek için aşağıdaki yöntemler önerilir: 1. Kabukları suda bekletmek: Greyfurt kabuklarını rendeleyip, bir kaç gün suda bekletmek ve sık sık suyunu değiştirmek, acılığın kaybolmasını sağlar. 2. Şeker veya bal eklemek: Reçel şurubuna şeker veya bal ilave etmek, asidik ve acı tadı dengeleyerek daha tatlı bir lezzet elde etmeyi sağlar. 3. Diğer meyve suları ile karıştırmak: Greyfurt suyunu portakal, elma veya ananas gibi daha tatlı meyve suları ile karıştırarak acılığı azaltabilirsiniz.

    Hangi meyvelerden reçel yapılır resimli?

    Resimli olarak reçel yapılabilen bazı meyveler şunlardır: Çilek. Şeftali. Vişne. Kiraz. Portakal. Reçel yapımında kullanılabilecek meyve çeşitleri oldukça fazladır. Mevsimine uygun taze meyveleri seçerek, resimli tariflerden faydalanabilirsiniz.

    Reçel yaparken hangi meyveler karıştırılır?

    Reçel yapımında çeşitli meyveler kullanılabilir, bazıları şunlardır: Yumuşak meyveler: böğürtlen, çilek, dut. Sert meyveler: ayva, armut, elma. Ekşi meyveler ve sebzeler: vişne, erik, portakal. Ayrıca, reçel yapımında mevsimine göre ve doğal, hormonsuz meyveler tercih edilmelidir.