Buradasın
Greyfurt kabuğu reçeli nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Greyfurt kabuğu reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Greyfurtları yıkayıp kurulayın 3.
- Tepe kısmını kesip karpuz dilimi gibi kabuğunu kesip, soyun 3.
- Her parçayı kibrit çöpü olacak şekilde doğrayın 3.
- Kabukları bir tencereye koyup bir miktar suyla 1-2 taşım kaynatın ve suyunu dökün 3. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın 3.
- Kabukları soğuk suyla iyice yıkayıp sıkın; derin bir kaba alın ve üzerini soğuk suyla doldurun 3. 5-6 gün sabah akşam suyunu değiştirin 3.
- Her değişimde kabukları sıkın, acı suyu iyice gitsin 3. Kabuk tadıldığında acı tat yoksa pişirilmeye hazırdır 3.
- Tozşeker ve suyu genişce bir tencereye koyun ve 5 dk kaynatın 3.
- Suyu sıkılan kabukları şurubun içine atın 3. Kısık ateşte kıvama gelmeye yakın limontuzunu atın, 5-6 dk sonra altını kapatın 3.
- Tencerenin kapağını kapatmayın, açık soğusun 3.
- Temiz ve kuru kavanozlara yerleştirin 3.
Bu tarif, diğer turunçgillere de uygulanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: