Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gözleme tavada şu şekilde pişirilir:
- Hamurun Hazırlanması:
- İç Harcın Hazırlanması:
- Gözlemenin Yapılışı:
- Pişirme:
- Yanmaz yapışmaz bir tava ocağa alınır ve iyice ısınması beklenir 1.
- Isınmış olan tavaya gözleme alınır ve ara ara spatula yardımıyla kontrol edilerek, göz göz kızarıklıklar oluşana dek pişirilir 1. Aynı işlem arka yüzüne de uygulanır 1.
- Ocaktan almaya yakın, eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla gözlemeye sürülür 1.
Püf Noktaları:
- Hamurun ince açılması önemlidir 2.
- Pişirme sırasında tavaya yağ eklenmemelidir 2.
- Pişirmeden önce hamur streç filmle kaplanıp bekletilebilir, ancak şekil verme pişirme öncesine bırakılmalıdır 2.
- Ortalama 9-10 adet gözleme çıkması beklenir, ancak bu miktar beze büyüklüğüne ve hamurun inceliğine bağlıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: