Gözleme hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un; 1 su bardağı ılık su; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Derin bir kabın içerisine unu ekleyin ve ortasını çukur yapıp sıvı yağ, tuz ve ılık suyu ekleyin. 2. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayın. 3. Unlanmış tezgahta bezeleri teker teker oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açın. 4. Bir kasede lor, kaşar peyniri ve maydanozu harmanlayın. 5. Hamurun ortasına peynirli harcı yayın ve hamurun fazla kısmını bıçak ile kesin. 6. Hamuru dört bir yandan katlayarak birleşim yerlerinden açılmaması için yağlayın. 7. Az yağlanmış sıcak tavaya gözlemeyi koyun ve arkalı önlü pişirmeye başlayın. Not: Gözlemeleri yapışmaz teflon tavada pişirmelisiniz.