Glutenli kurabiyeleri glutensiz yapmak için glutensiz unlar kullanılabilir. Glutensiz kurabiye tarifi için gerekli malzemeler: 1 su bardağı esmer şeker; 1 tatlı kaşığı vanilya özütü; 1 çay kaşığı karbonat; 1 su bardağı pirinç unu; 2 yumurta; yarım su bardağı zeytinyağı; üçte bir su bardağı kakao; bir tutam tuz; 1,5 su bardağı çikolata. Hazırlanışı: 1. Çikolatanın yarısını benmari usulü eritin, kalanını küçük parçalara bölün. 2. Bir kapta yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı çırpın, eritilmiş çikolatayı ekleyin. 3. Başka bir kapta un, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın. 4. Çikolatalı karışımı toz karışıma ekleyin, tüm malzemeler karıştıktan sonra çikolata parçalarını ekleyin. 5. Hamur kıvam alana kadar karıştırın. 6. Hamur çok yumuşaksa biraz daha un ekleyin veya karışımı buzlukta 15 dakika bekletin. 7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar yerleştirin. 8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Glutensiz kurabiye yaparken kullanılan malzemelerin glutensiz olduğuna dikkat edilmelidir, çünkü çapraz kontaminasyon riski bulunmaktadır.