Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutene alternatif olarak tüketilebilecek bazı gıdalar:
- Kinoa: Protein, lif ve mineraller açısından zengin, glutensiz bir tahıldır 13.
- Karabuğday: Glutensiz bir başka tahıl seçeneğidir, yüksek lif ve antioksidan içerir 13.
- Mısır ve mısır unu: Glutensiz beslenenler için yaygın bir alternatiftir 13.
- Amarant: Yüksek protein içeriği ve mineralleriyle besleyici bir seçenektir 13.
- Meyve ve sebzeler: Doğal olarak glutensizdir ve sağlıklı beslenme için tercih edilir 14.
- Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler: Hem glutensiz hem de laktozsuz atıştırmalık seçenekleridir 3.
- Chia puding: Chia tohumlarıyla hazırlanan pudingler, hem glutensiz hem de laktozsuz bir tatlı alternatifi sunar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: