Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutene alternatif olarak tüketilebilecek bazı besinler şunlardır:
- Kinoa: Protein açısından zengin, glutensiz bir tahıldır ve lif, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir 13.
- Karabuğday: Gluten içermez, yüksek lif ve antioksidan içeriği ile sindirimi destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir 14.
- Mısır ve Mısır Unu: Glutensiz beslenenler için yaygın bir alternatiftir, ekmek, kek veya börek yapımında kullanılabilir 1.
- Amarant: Glutensiz bir başka tahıl seçeneğidir, yüksek protein içeriği ve mineralleri sayesinde besleyici bir alternatiftir 1.
- Kuruyemiş ve Kuru Meyveler: Hem glutensiz hem de laktozsuz atıştırmalık seçenekleridir, lif, protein ve sağlıklı yağlarla doludur 1.
Ayrıca, badem sütü, Hindistan cevizi sütü ve laktozsuz yoğurt gibi ürünler de gluten ve laktoz intoleransı olanlar için uygun alternatiflerdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: