Buradasın
Glutensız çikolata nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz çikolata hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 100 gram kakao yağı 2;
- 1/2 su bardağı toz hindistan cevizi şekeri 2;
- 1/4 su bardağı kakao tozu 2;
- 1 çay kaşığı vanilya özütü 2;
- 1/4 çay kaşığı deniz tuzu 2.
Hazırlanışı:
- Küçük bir tencereye su doldurun ve üzerine bir cam kase yerleştirin 2. Su kaynamaya başladığında, cam kaseye kakao yağını koyun ve eriyene kadar karıştırın 2.
- Eritilmiş kakao yağına hindistan cevizi şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin 2.
- Kakao tozunu, vanilya özütünü ve deniz tuzunu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın 2.
- Karışımı küçük silikon çikolata kalıplarına dökün ve buzdolabında 1-2 saat kadar dondurun 2.
- Donmuş çikolataları kalıptan çıkarın ve servis yapın 2.
Ayrıca, glutensiz ve şekersiz çikolata tarifi için aşağıdaki malzemeleri ve adımları da deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 2,5 yemek kaşığı bal 3;
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3;
- 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi 3;
- 1 yemek kaşığı kakao 3;
- 1,5 yemek kaşığı keçiboynuzu unu 3;
- Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık (badem de güzel olur) 3;
- 1 yemek kaşığı pekmez 3.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: