Buradasın
Glutensız çiğ karabugday unu ile neler yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz çiğ karabuğday unu ile birçok sağlıklı ve lezzetli tarif yapılabilir. İşte bazı öneriler:
- Karabuğday Ekmeği: 2 su bardağı karabuğday unu, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1,5 su bardağı suyu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edip fırında pişirebilirsiniz 1.
- Karabuğday Pankeki: 1 su bardağı karabuğday unu, 1 su bardağı badem sütü, 1 yumurta (veganlar için 1 yemek kaşığı chia tohumu ve 3 yemek kaşığı su), 1 tatlı kaşığı bal veya hurma özü ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırarak tavada küçük daireler şeklinde pişirebilirsiniz 1.
- Karabuğday Unlu Pizza: 1,5 su bardağı karabuğday unu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı suyu karıştırıp hamuru açarak üzerine domates sosu ve sevdiğiniz malzemeleri ekleyip fırında pişirebilirsiniz 1.
- Karabuğday Kurabiyesi: 1 su bardağı karabuğday unu, 1/2 su bardağı hindistancevizi yağı, 1/4 su bardağı bal veya hurma şurubu ve 1 çay kaşığı vanilya özütünü karıştırarak küçük toplar yapıp fırında pişirebilirsiniz 1.
- Karabuğday Krep: 1 su bardağı karabuğday unu, 2 yumurta, 1 su bardağı süt (isteğe bağlı badem sütü), 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuzu çırparak tavada ince bir tabaka halinde döküp pişirebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: