Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gluten içeren gıdaların (beyaz ekmek, tatlılar, makarna vb.) tüketimine son vermek, genellikle basit şeker ve basit karbonhidrat alımını azaltır 35. Bu durum, kan şekerinin daha düzenli yükselip alçalmasına ve dolayısıyla yorgunluk hissinin geçmesine yol açar 35. Ayrıca, lifli gıdaların tüketiminin artması da sindirim sistemini rahatlatır 35.
Ancak, glutensiz diyete geçildiğinde hayvansal ürünlerin tüketimi artabilir ve bu da kalp damar hastalıkları, diyabet ve kanser gibi hastalıkların görülme riskini yükseltebilir 35. Ayrıca, glutensiz ürünlerin çoğu, gluten içerenlere göre daha yüksek yağ ve kalori içerir 4.
Kilo vermek için en uygun beslenme programını belirlemek adına bir diyetisyene danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: