Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glaze sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 2/3 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt 1;
- 1,5 su bardağı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı jelatin tozu 1;
- 150 ml su 1;
- Jel gıda boyası 1;
- 2 su bardağı beyaz çikolata parçaları 1;
- 1/2 su bardağı su (farklı yerde kullanılacak) 1.
Yapılışı:
- Tencereye şekerli yoğunlaştırılmış süt, yarım su bardağı su ve toz şekeri ekleyin, orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin 1.
- Ayrı bir kapta 150 ml su ve toz jelatini karıştırın, şişmesi için bekletin 1.
- Sütlü karışım kaynamaya başladığında, şişen jelatini ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın 1.
- Beyaz çikolata parçalarını metal veya cam bir kavanoza alın, tenceredeki karışımı üzerine ekleyin ve 5 dakika erimesi için bekleyin 1.
- Çikolata tamamen eriyene kadar spatulayla karıştırın, ardından jel gıda boyasını ekleyip tekrar karıştırın 1.
- Hazırlanan glaze sosu soğuyana kadar bekletin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: