Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glaze sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 2/3 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt 12;
- 1,5 su bardağı toz şeker 12;
- 2 yemek kaşığı jelatin tozu 12;
- 150 ml su 12;
- Jel gıda boyası 12;
- 2 su bardağı beyaz çikolata parçaları 12;
- 1/2 su bardağı su (farklı yerde kullanılacak) 12.
Glaze sos yapılışı:
- Tencereye şekerli koyulaştırılmış süt, yarım su bardağı su ve toz şekeri ekleyin 12. Orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin 12.
- Ayrı bir kabın içinde 150 ml su ve toz jelatini karıştırın 12. Şişmesi için kenarda bekletin 12.
- Sütlü karışım kaynamaya başladığında, şişen jelatini içerisine ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın 12.
- Beyaz çikolatayı metal veya cam kavanoza alın 12. Tenceredeki karışımı çikolataların üzerine ekleyin ve 5 dakika erimesi için bekleyin 12.
- Çikolata tamamen eriyene kadar spatulayla karıştırın 12.
- Ardından jel gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın 12.
- Hazırladığınız glaze sosu, soğuyana kadar bekletin 12.
- Sos soğuduğunda, pastanızı tezgaha alın ve üzerine sosu dökün 12.
- Pastayı servis etmeden önce 1-2 saat buzdolabında bekletin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: