Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demi-glace sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 kilogram kemik 1;
- 2 adet havuç 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 4 litre su 1;
- 3 adet defne yaprağı 1;
- 10 adet tane karabiber 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Kemikleri parçalı hale getirin veya parçalanmış olarak kasaptan alın 1.
- Fırın kabına yerleştirin, iri küpler halinde doğranmış havuç ve soğanları ekleyin 1. 180 derecede 45 dakika fırınlayın 1.
- Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alın, suyunu ilave edin ve defne yaprağı ile baharatlarını ekleyin 1.
- Kısık ateşte en az 10 saat pişirin 1.
- Et suyu yarıya inince pişirme işlemi tamamlanmış olacaktır 1.
- Hazır olan et suyunu süzüp bir kenara alın 1.
- Tereyağı ve unu bir tencereye alıp unun kokusu çıkana kadar 5 dakika kavurun 1.
- Kahverengi roux olarak hazırlamış olduğunuz meyaneye azar azar et suyundan ekleyin ve sürekli karıştırın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: