Giresun çikolatası yapımı için gerekli malzemeler: 50 gram kakao yağı; 50 gram pudra şekeri; 2 yemek kaşığı süt tozu; 3 yemek kaşığı kakao; bir çimdik tuz. Yapılışı: 1. Sos tavasının içini orta ateşte suyla doldurun. 2. Tavanın üzerine suya temas etmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin. 3. Kakao yağını kabınızın içine koyun ve orta ateşte eritin. 4. Erittikten sonra içine kakaoyu ekleyin. 5. Kakao eridikten sonra süt tozunu, ardından pudra şekerini ekleyin. 6. Tüm malzemeler eriyene kadar karıştırın. 7. Karışımınızı çikolata kabına dökün. 8. 1-1,5 saat buzdolabında bekletin. 9. Çikolata kıvamına geldiğinde buzdolabından çıkarabilirsiniz. Giresun çikolatasının yapımında ana malzeme olarak Giresun fındığı kullanılır.