Buradasın
Giresun çikolatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Giresun çikolatası yapımı için gerekli malzemeler:
- 50 gram kakao yağı 25;
- 50 gram pudra şekeri 25;
- 2 yemek kaşığı süt tozu 25;
- 3 yemek kaşığı kakao 25;
- bir çimdik tuz 2.
Yapılışı:
- Sos tavasının içini orta ateşte suyla doldurun 2.
- Tavanın üzerine suya temas etmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin 2.
- Kakao yağını kabınızın içine koyun ve orta ateşte eritin 25.
- Erittikten sonra içine kakaoyu ekleyin 2.
- Kakao eridikten sonra süt tozunu, ardından pudra şekerini ekleyin 2.
- Tüm malzemeler eriyene kadar karıştırın 2.
- Karışımınızı çikolata kabına dökün 2.
- 1-1,5 saat buzdolabında bekletin 2.
- Çikolata kıvamına geldiğinde buzdolabından çıkarabilirsiniz 2.
Giresun çikolatasının yapımında ana malzeme olarak Giresun fındığı kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: