Buradasın
Gıda laboratuvarlarında hangi meslekler çalışır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda laboratuvarlarında çalışan bazı meslekler şunlardır:
- Gıda Laboratuvar Teknisyeni: Gıdaların üretiminden tüketimine kadar olan süreçte alınan numunelerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapar 1.
- Gıda Kalite Kontrol Uzmanı: Gıda ürünlerinin kalite testlerini yapar, hammaddelerin standartlara uygunluğunu denetler ve ürünlerin tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreçte kaliteyi izler 24.
- Gıda Analisti: Gıda ürünlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini gerçekleştirir 4.
- Laboratuvar Teknisyeni: Gıda laboratuvarlarında numune alma, test yapma ve analiz süreçlerinde görev alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: