Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beslenme ilkeleri, dengeli ve çeşitli besin alımını, yeterli miktarlarda su tüketimini, besin değerlerine uygun olarak beslenmeyi ve ölçülü tüketimi vurgular 24. Bu prensipler, vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini alarak sağlığın korunmasına ve gelişmesine yardımcı olur 2.
Hijyen, besinlerin güvenli bir şekilde işlenmesi, saklanması ve hazırlanmasını içerir 12. Temizlik, hijyenin temelini oluşturur ve mikroorganizmaların yayılmasını önler 2. Gıda güvenliği açısından, gıdaların temizlik standartlarına uygun şekilde işlenmesi ve depolanması büyük önem taşır 2.
Besin hijyeni ise, tehlikenin kontrol altına alınması ve gıdaların kullanım amacı dikkate alınarak insan tüketimine uygunluğunun sağlanması için gerekli her türlü önlem ve koşulları olarak tanımlanır 3. Ayrıca, zararlı mikroorganizmalar başta olmak üzere fiziksel ve kimyasal risklerden kaynaklanan etkilerin önlenmesiyle insan sağlığının korunmasına ve gıda kayıplarının azaltılmasına hizmet eder 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: