Buradasın
Gıda endüstrisinde kavitasyonun kullanım alanları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda endüstrisinde kavitasyonun kullanım alanlarından bazıları şunlardır:
- Enzim ve protein ekstraksiyonu 14. Ultrason uygulaması, hücre duvarlarını mekanik olarak parçalayarak materyal aktarımını sağlar 4.
- Enzim inaktivasyonu 124. Kavitasyon etkisiyle oluşan yüksek sıcaklık ve basınç, enzimlerin aktivitesini azaltır 24.
- Mikroorganizma inaktivasyonu 124. Ultrason, bakteriler, bakteri sporları, mayalar, küfler, protozoonlar ve virüsler gibi mikroorganizmaları yok eder 12.
- Kurutma 34. Ultrason, düşük sıcaklıklarda kavitasyon etkisiyle sıcaklığa duyarlı maddelerin kurutulmasını sağlar 4.
- Filtrasyon 3. Ultrason, çeşitli özüt ve içeceklerin filtrasyonunda kullanılır 3.
- Emülsifikasyon 13. Ultrason, sıvı akımdaki yağın emülsifiye edilmesini sağlar 1.
- Dondurma 13. Ultrason, dondurma sürecinde donmuş yüzeyde kabuk oluşumunu önler ve buz kristallerinin boyutunu kontrol altına alır 13.
Gıda endüstrisinde kavitasyonun kullanım alanları, ultrasonun frekansına ve gücüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: