Buradasın
Gıda endüstrisinde kavitasyonun kullanım alanları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda endüstrisinde kavitasyonun kullanım alanları şunlardır:
- Kavitasyonlu Yıkama: Hassas parçaların temizlenmesinde, sıvıdaki kavitasyon kabarcıkları kir ve yağları parçalara ayırmak için kullanılır 1.
- Kavitasyonlu Karıştırma: Sıvıları hızlı bir şekilde karıştırmak ve çözünürlüklerini artırmak için bazı kimya endüstrilerinde kullanılır 1.
- Ultrases Uygulamaları: Meyve suları, yoğurt, çorbalar ve sıvı yumurtaların pastörize edilmesinde, renk özelliklerinin doğal yoldan korunmasında ve besin bileşiklerinin yapıda saklanmasında etkilidir 23.
- Mikrobiyal İnaktivasyon: Ultrases, gıdalarda mikrobiyal ve enzimatik inaktivasyon amaçlı kullanılarak raf ömrünü uzatır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: