Buradasın
Antalya piyazının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antalya piyazı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Fasulyenin haşlanması: Fasulyelerin iyi haşlanması, piyazın kıvamını etkiler 14. Fasulyeler, önceden ıslatılarak yaklaşık 45 dakika haşlanmalıdır 14.
- Sosun kıvamı: Tahin, sirke ve limon suyu karışımı katı bir hal alabilir 1. Bunu önlemek için, sosa ılık su eklenebilir 13.
- Malzemelerin doğranması: Domatesler küp küp, soğan piyazlık doğranmalıdır 14.
- Servis önerisi: Kızarmış ekmekle servis edilebilir 1.
- Tahin seçimi: Koyu renkli ve doğal taş değirmende öğütülmüş tahin kullanılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: