Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel açma börek, genellikle un, ılık su, tuz gibi temel malzemelerle hazırlanan hamurdan yapılır 24.
Bazı açma börek tarifleri için kullanılan hamur malzemeleri:
- 9 su bardağı un, 3,5 su bardağı ılık su, tuz 2. Ispanak veya peynir gibi iç malzemelerle yapılabilir 2.
- 4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 4. Bu hamur, kıymalı iç harçla da kullanılabilir 4.
- 2,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı soğuk su, 1 tatlı kaşığı tuz 5. Bu hamur, ıspanaklı börek yapımında kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: