Gerçek gelato yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı süt; 2 su bardağı krema; 1 su bardağı kakao; 1 su bardağı şeker; 2 çorba kaşığı mısır nişastası; Bir çimdik tuz. Yapılışı: 1. Kremayı orta boy bir tencerede kaynama noktasına kadar getirin ve ocaktan alın. 2. Bir kaba sütü, kakaoyu, şekeri, tuzu ve mısır nişastasını ekleyip sıcak kremaya ekleyin. 3. Tekrar ocağa alıp kakao ve şekerin tamamı eriyip karışım koyulaşana kadar karıştırın. 4. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarın ve ertesi güne kadar buzdolabında soğutun. 5. Eğer dondurma makinesi varsa, makinenin talimatlarına göre gelatoyu kıvama getirin. 6. Makine yoksa, karışımı geniş ve yayvan bir kaba alın ve dondurucuda en az 5-6 saat bekletin. 7. Her yarım saatte bir buzluktan çıkarıp 2-3 dakika karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. 8. Tamamen soğuduktan sonra hava geçirmeyen bir kaba alın ve 4-5 saat daha bekletin. 9. Servis için gelatoyu buzluktan 5 dakika önce çıkarın. Gelato yaparken dondurma makinesi kullanmak işi kolaylaştırır, ancak makine yoksa geniş bir kap kullanarak da yapılabilir.