Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gelata (jelatin) çeşitli alanlarda farklı işlevlere sahiptir:
- Gastronomi: Jelatin, ürünlerin form veya kıvamını değiştirmek için kullanılır 13. Marmelat, reçel, margarin, lokum, meyve suları, süt ürünleri ve şekerlemelerde yağlı ve hacimli bir görüntü vermek amacıyla kullanılır 13.
- Kozmetik: Cilt için temizleyici ve bakım malzemesi, saç ve tırnaklar için besleyici olarak kullanılır 14.
- İlaç ve Tıp: Plazma ikamesi olarak, kapsül ve tablet formlu ilaçlarda bağlayıcı olarak kullanılır 13.
- Diğer Alanlar: Fotoğrafçılık, müzik aletlerinin yapımı ve film yapımında da jelatinin kullanım alanları arasındadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: