Buradasın
Garnitürlü enginar konservesi nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garnitürlü enginar konservesi pişirmek için gerekli malzemeler:
- 6 adet enginar 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 adet patates 1;
- 1 adet havuç 1;
- 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye 1;
- 1 adet limon suyu 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- Tuz 1.
Hazırlanışı:
- Küp doğranmış havucu ve patatesi diri kalacak şekilde çok az haşlayın 1.
- Bir tavada zeytinyağını ve soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Üzerine küp doğranmış, az haşlanmış patatesi, havucu ve bezelyeyi ekleyip 3-4 dakika kavurun 1.
- Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 1 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağını karıştırın 1.
- Geniş bir tencereye enginarları yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun 1.
- Limonlu su karışımını da tencereye aktarın 1.
- Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Üzerine dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: