Buradasın
Garaville salyangoz nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garaville (salyangoz) pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 kg garaville (salyangoz) 12;
- 2 adet soğan 12;
- 1 adet biber 12;
- 3 adet domates 12;
- 2-3 diş sarımsak 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- Zeytinyağı, tuz, karabiber 12.
Pişirme aşamaları:
- Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın 23.
- Canlı salyangozların orta kısımlarını delin ve kaynar suya atın 23. Bu işlemi salyangozlar yumuşayana kadar 3 kez tekrarlayın 23.
- Diğer yanda soğanı ve biberi incecik doğrayın 23.
- Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanı sonra da biberi kavurun 23.
- Küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı da ilave edin 23.
- Tuz ve karabiberi de ilave edip sos kıvamına gelene kadar kaynatın 23.
- Yumuşayan salyangozları da sosa atın 23.
- Son olarak sarımsağı dövüp yemeğe ekleyin ve sıcak servis edin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: