Buradasın
Galetaya neden galeta unu konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Galeta ununun kullanım alanlarından bazıları şunlardır:
- Kızartmalar 14. Tavuk, balık, köfte, sebze veya peynirler önce un, ardından yumurta ve en son galeta ununa bulayarak kızartılır 14. Bu yöntem, dışlarının çıtır, içlerinin ise yumuşak kalmasını sağlar 4.
- Fırın yemekleri 4. Fırında yapılan makarna, sebze graten veya patates püresi gibi yemeklerin üzerine galeta unu serpilerek pişirildiğinde, yüzeyinde altın rengi, çıtır bir tabaka oluşur 4.
- Tatlılar 4. Kıbrıs tatlısı ve revani benzeri bazı şerbetli tatlılar galeta unuyla hazırlanır ve bu sayede daha hafif, süngerimsi bir yapı kazanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: