Galeta hamuru yapmak için gerekli malzemeler: yarım paket yaş maya; 1 su bardağı ılık su; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 3-4 su bardağı un. Yapılışı: 1. Maya, şeker ve ılık su karıştırılıp eritilir. 2. Tuz, yağ ve un yavaş yavaş ilave edilir. 3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. 4. Hamur yarım saat dinlendirilir. 5. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp kalın çubuklar yapılır ve 15 dk dinlendirilir. 6. Çubuklar parmak kalınlığına gelene kadar tekrar yuvarlanır. 7. Çubuklar istenilen uzunlukta kesilip tepsiye dizilir. 8. Üzerine pekmezli su karışımı sürülüp susam serpilir. 9. 220 derecedeki fırında 20 dk pişirilir. Alternatif bir galeta hamuru tarifi: 1 su bardağı (2 parmak eksik) ılık su; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 1 çay kaşığı toz şeker; 2 su bardağı tam buğday unu; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Su, maya ve toz şeker karıştırılır, 5 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir. 2. Un ve tuz bir yoğurma kabına alınarak içerisine zeytinyağı ile birlikte sıvı karışım dökülür. 3. İyice yoğurulur, 1 saat mayalanmaya bırakılır. 4. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alınıp uzun ve kalın galeta şekli verilir, keten tohumu ve çörek otuna bulanır. 5. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 6. 180 derecede kızarıp sertleşene kadar pişirilir.