Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Galeta hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket yaş maya 2;
- 1 su bardağı ılık su 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 3-4 su bardağı un 2.
Yapılışı:
- Maya, şeker ve ılık su karıştırılıp eritilir 2.
- Tuz, yağ ve un yavaş yavaş ilave edilir 2.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir 2.
- Hamur yarım saat dinlendirilir 2.
- Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp kalın çubuklar yapılır ve 15 dk dinlendirilir 2.
- Çubuklar parmak kalınlığına gelene kadar tekrar yuvarlanır 2.
- Çubuklar istenilen uzunlukta kesilip tepsiye dizilir 2.
- Üzerine pekmezli su karışımı sürülüp susam serpilir 2.
- 220 derecedeki fırında 20 dk pişirilir 2.
Alternatif bir galeta hamuru tarifi:
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) ılık su 3;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 3;
- 1 çay kaşığı toz şeker 3;
- 2 su bardağı tam buğday unu 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3.
Yapılışı:
- Su, maya ve toz şeker karıştırılır, 5 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir 3.
- Un ve tuz bir yoğurma kabına alınarak içerisine zeytinyağı ile birlikte sıvı karışım dökülür 3.
- İyice yoğurulur, 1 saat mayalanmaya bırakılır 3.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar alınıp uzun ve kalın galeta şekli verilir, keten tohumu ve çörek otuna bulanır 3.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir 3.
- 180 derecede kızarıp sertleşene kadar pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: