Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Galeta hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya 1
- 1 su bardağı su 1
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Anason veya kırmızı pul biber (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Un, tuz, maya, su ve zeytinyağını karıştırıp iyice yoğurun 1.
- Hamuru iki parçaya ayırın 1.
- Bir parçasına anason, diğer parçasına kırmızı pul biber ekleyip yoğurun 1.
- Her parçayı tezgaha koyup merdane ile tabak büyüklüğünde açın 1.
- Açtığınız hamuru ortadan ikiye bölün 1.
- Yarım parçaları ince şeritler halinde kesin 1.
- Her şeridi elinizle uzatıp fırın tepsisine dizin 1.
- Tepsideki çubukların küçülmemesi için baş kısımlarını hafifçe bastırarak tepsiye yapıştırın 1.
- 200 derece ısıya ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar pişirin 1.
Ayrıca, tatlı veya tuzlu galeta yapmak için farklı tarifler de mevcuttur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: