Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Galeta unlu börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet hazır yufka 1;
- 125 gram tereyağı 1;
- 1,5 su bardağı galeta unu 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 70 gram beyaz peynir 1;
- bir tutam maydanoz 1;
- yarım çay kaşığı karabiber 1;
- yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- yarım çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Beyaz peyniri bir kaba ufalayın veya rendeleyin 1.
- Maydanozları ince ince doğrayarak peynire ekleyin 1.
- Tüm baharatları ekledikten sonra malzemeleri karıştırarak homojen bir iç harç elde edin 1.
- Bir tavada tereyağını eritin 1.
- Yufkalardan birini düz bir tezgaha serin 1.
- Üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağını nazikçe sürün ve ikinci yufkayı serin 1.
- Her iki yufkanın üzerine tekrar eritilmiş tereyağı sürün ve üçüncü yufkayı yerleştirin 1.
- Son kalan tereyağını da tüm yufkaların üzerine eşit bir şekilde dağıtın 1.
- Bıçak kullanarak önce iki yarım daire olacak şekilde kesin, ardından her bir yarım daireyi 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin 1.
- Her bir üçgenin geniş ucuna hazırladığınız iç harcı koyun ve rulo şeklinde sıkıca sarın 1.
- Galeta ununu bir kaba, sütü ise başka bir kaba boşaltın 1.
- Her bir ruloyu önce sütte ıslatın, sonra galeta ununa batırın 1.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hazırladığınız galeta unlu börekleri aralıklı bir şekilde dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
Börekleri sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: